Welkom bij Jline

Tijdens een kunstmarkt in 2008 werd ik gegrepen door het glasvirus. Al snel ben ik me gaan verdiepen in het branden van glaskralen. De brander die ik gebruik maakt gebruik van propaan en zuurstof. Hierdoor krijgt de vlam extra hitte.

Het glaskralen branden is een passie. Ik maak géén productiewerk dus iedere kraal of kralen set is uniek. Het leukste is wel het uitproberen van nieuwe glassoorten of technieken.

Ik blijf mezelf uitdagen door workshops te volgen bij nationale en internationale glaskunstenaars.

Mede hierdoor ben ik me meer gaan bezig houden met het blazen van glas. Zodoende heb ik inmiddels een hele collectie geblazen sieraden en objecten  opgebouwd die natuurlijk op onze website te zien zijn.

Voor het annealen (ontspannen) van mijn kralen heb ik een speciale bead (kralen) oven. Deze oven staat aan tijdens het branden, en de kraal die ik maak gaat gelijk in de oven, zodat hij zeer langzaam kan afkoelen, waardoor er geen stress (spanning) in het glas achterblijft.

Inmiddels heb ik mijn sieraden mogen verkopen in o.a. de winkel van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam tijdens een project dat daar een jaar lang liep. Ook in het Museum voor valse kunst in Vledder heb ik jaren lang mijn spullen mogen verkopen. Momenteel zijn mijn sieraden en objecten ook te koop bij de Husselmus in Ommen en bij theheArtshop in Hellendoorn.

 

Contact

Heeft u vragen of speciale verzoeken, neemt u dan gerust contact met ons op. Ook werken wij in opdracht. Bent u op zoek naar een bepaalde kleur, of een bepaald motief. Vraag het ons. Wij maken het voorbeeld, sturen een foto, en dan kunt u beslissen of u het sieraad neemt of niet.

Stuur ons een mailtje en ik zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.